Meny

Her finn du ein oversikt over ulike rettar og menyar me tilbyr hjå oss. Jærkokken Heine Grov er vår faste kokk.

Kaffimeny

  1. Lefse og gome + kaffi/te og rabarbrasaft
  2. Rabarbrapai med is frå Iskremgarden + kaffi/te og rabarbrasaft
  3. Næsheim-jenter + kaffi/te og rabarbrasaft

Drikke

  • Drikke kjem i tillegg og vert fakturert etter forbruk.
  • Me har alle løyve når det gjeld drikke, og det er difor ikkje mogeleg å ha med drikke sjølv. Me har vin som passar til dei ulike menyane, og kan også tilby konjakk, bailys og likør til kaffien.

Lunch og enkle menyar

  1. Dampen-meny
    Kjøttsuppe med heimelaga brød, saft, kaffi og dessert
    (Næsheim-jenter)
  2. Hønsefrikkasé + dessert
  3. Köhler-pølse og rotmos + dessert
  4. Enkel buffét
    Sildesalat, varmrøykt sik med eggerøre, pølser, daddel med bacon, røykt skinke + dessert.

Forettar

  1. Asparges med hollandaise
  2. Egg cocotte
  3. Kaviar av sik på rømme, m/ flatbrød
  4. Kald, avkokt laks med pepparrotkrem
  5. Laksepudding
  6. Røykt lask med eggerøre
  7. Østers med sitron

Supper

  1. Blomkålsuppe
  2. Dampen-suppe
  3. Jærertesuppe med spyd av svinenakke
  4. Løksuppe
  5. Mulligatawny-suppe
    ( Bare til Grevinnen og hovmesteren-menyen)
  6. Potetsuppe med ingefærbakt torsk
  7. Potetsuppe med kylling
  8. Skilpaddesuppe
    (forloren. Denne fås bare til Kielland-menyen)

Hovedrettar

  1. And med rødkål
  2. Hønse-frikassé
  3. Hjortefilet med rosenkål
  4. Svinelsteik med kål og ripsgelé
  5. Kalv med pølse og kastanjepuré samt lokale grønnsaker
  6. Kveite
  7. Torsk

Spesialmenyar

Buffét med jærske spesialiteter

Sikkaviar til forrett. Mange varme og kalde rettar med
jærske råvarer + dessert.

Alexander Kielland meny

Menyen vart brukt september 1897 då Alexander Kielland og kona Beate feira sølvbryllup på Bellesen Hotell, Bryne.

5-retters meny:
  • Mullygatawny-suppe (med sherry)
  • Fisk (med hvitvin)
  • Fugl (med champagne)
  • Frukt (med portvin)
Grevinnen og Hovmesteren meny

Før borsetting, vises den tradisjonrike filmen om Grevinnen og Hovmesteren.

4-retters meny:
  • Skilpaddesuppe (forloren)
  • Laksepudding m/små asparges
  • Hønsefrikkasé med sjampinjong
  • And
  • Is og frukt

Dessertar

  1. Næsheim-jenter
    (som tilslørte bondepiker, m/ rabarbra)
  2. Rabarbrasuppe
    (sitronsuppe utanom sesong) med is
  3. Epleterte
  4. Ost med frukt
  5. Frukt med vingelé
  6. Daddelpudding
  7. Madame Köhlers fløtepudding
    (Panna cotta med rabarbragelé)
  8. Vannbakkelssvaner med vaniljekrem og bær