Meny
Her finn du ein oversikt over ulike rettar og menyar me tilbyr hjå oss.
Kaffimeny
- Lefse og gome + kaffi/te og rabarbrasaft
- Rabarbrapai med is frå Iskremgarden + kaffi/te og rabarbrasaft
- Næsheim-jenter + kaffi/te og rabarbrasaft
Drikke
- Drikke kjem i tillegg og vert fakturert etter forbruk.
- Me har ambulerande skjenkeløyve, og har vin som passar til dei ulike menyane,. Me kan også tilby konjakk, bailys og likør til kaffien. Det er ikkje mogeleg å ha med drikke sjølv.
Lunch og enkle menyar
- Dampen-meny
Kjøttsuppe med heimelaga brød, saft, kaffi og dessert (Næsheim-jenter) - Rabarbrapølse med rotmos + dessert
- Enkel buffét
Sildesalat, varmrøykt sik med eggerøre, pølser, daddel med bacon, røykt skinke + dessert. - Smørbrød frå Kafe Jærbuen
Buffet med jærske spesialitetar
- Middag, 2 eller 3 rettar med fatservering
Her kan me tilby sursteik, oksesteik eller røykt svinekam med tilbehør som hovedrett. Middagen vert lagt opp på fat, og det vert servert 2 gonger.
Forrett er ofte blomkålsuppe, men andre alternativ på forespørsel.Til dessert brukar me ofte «våre eigne» med rabarbra, Næsheim-jenter eller Madame Køhlers fløtepudding, men her står du fritt til å velja andre dessertar etter eigen smak. - Buffet med jærske spesialitetar
Ein større buffet med fleire rettar av lokale råvarer - Ost og spekefat med ostar frå Ystepikene og spekemat frå R. Skretting
Heimelaga brød og ulike typar kjeks.
Dessertar
- Næsheim-jenter
(som tilslørte bondepiker, m/ rabarbra) - Rabarbrasuppe
(sitronsuppe utanom sesong) med is - Madame Köhlers fløtepudding
(Panna cotta med rabarbragelé)
Andre dessertar kan avtalast på førehand.