Meny
Her finn du ein oversikt over ulike rettar og menyar me tilbyr hjå oss. Jærkokken Heine Grov er vår faste kokk.
Kaffimeny
- Lefse og gome + kaffi/te og rabarbrasaft
- Rabarbrapai med is frå Iskremgarden + kaffi/te og rabarbrasaft
- Næsheim-jenter + kaffi/te og rabarbrasaft
Drikke
- Drikke kjem i tillegg og vert fakturert etter forbruk.
- Me har alle løyve når det gjeld drikke, og det er difor ikkje mogeleg å ha med drikke sjølv. Me har vin som passar til dei ulike menyane, og kan også tilby konjakk, bailys og likør til kaffien.
Lunch og enkle menyar
- Dampen-meny
Kjøttsuppe med heimelaga brød, saft, kaffi og dessert
(Næsheim-jenter) - Hønsefrikkasé + dessert
- Köhler-pølse og rotmos + dessert
- Enkel buffét
Sildesalat, varmrøykt sik med eggerøre, pølser, daddel med bacon, røykt skinke + dessert. - Smørbrød frå Jærkokken
Forettar
- Asparges med hollandaise
- Egg cocotte
- Kaviar av sik på rømme, m/ flatbrød
- Kald, avkokt laks med pepparrotkrem
- Laksepudding
- Røykt lask med eggerøre
- Østers med sitron
Supper
- Blomkålsuppe
- Dampen-suppe
- Jærertesuppe med spyd av svinenakke
- Løksuppe
- Mulligatawny-suppe
( Bare til Grevinnen og hovmesteren-menyen) - Potetsuppe med ingefærbakt torsk
- Potetsuppe med kylling
- Skilpaddesuppe
(forloren. Denne fås bare til Kielland-menyen)
Hovedrettar
- And med rødkål
- Hønse-frikassé
- Hjortefilet med rosenkål
- Svinelsteik med kål og ripsgelé
- Kalv med pølse og kastanjepuré samt lokale grønnsaker
- Kveite
- Torsk
Spesialmenyar
Buffét med jærske spesialiteter
Sikkaviar til forrett. Mange varme og kalde rettar med
jærske råvarer + dessert.
Alexander Kielland meny
Menyen vart brukt september 1897 då Alexander Kielland og kona Beate feira sølvbryllup på Bellesen Hotell, Bryne.
5-retters meny:
- Skilpaddesuppe (forloren)
- Laksepudding m/små asparges
- Hønsefrikkasé med sjampinjong
- And
- Is og frukt
Grevinnen og Hovmesteren meny
Før borsetting, vises den tradisjonrike filmen om Grevinnen og Hovmesteren.
4-retters meny:
- Mullygatawny-suppe (med sherry)
- Fisk (med hvitvin)
- Fugl (med champagne)
- Frukt (med portvin)
Dessertar
- Næsheim-jenter
(som tilslørte bondepiker, m/ rabarbra) - Rabarbrasuppe
(sitronsuppe utanom sesong) med is - Epleterte
- Ost med frukt
- Frukt med vingelé
- Daddelpudding
- Madame Köhlers fløtepudding
(Panna cotta med rabarbragelé) - Vannbakkelssvaner med vaniljekrem og bær